Každý rok se většina z nás rozhoduje, kam vyrazit na dovolenou, ať už do zahraničí, k dědovi na chatu, či na jiné zajímavé místo. Zkuste letos vyzkoušet Mikulov, toto město v Jihomoravském kraji má rozhodně co nabídnout. Hotel Mikulov je vyhlášený v celém kraji a to díky luxusu a vybavení, které nabízí.

Mikulov (2)

Mikulov je nádherné městečko, které sčítá nespočet památek a nádherných míst k navštívení. Žije zde přibližně 7500 obyvatel a hlavním artiklem ke chlubení je určitě světoznámé víno. Přece jenom Mikulov spadá do Jihomoravského kraje, který je vyhlášený vínem a místní pálenkou. Pálenka a víno, které se daný rok nevydaří, se posílá do Prahy, kde ho ocení i největší tamní znalci. Zkrátka po vínu z Mikulova je velká sháňka, ne nadarmo se vyváží i do sousedních zemí.

Turisti zde určitě ocení cyklostezky a památky, kterých je v okolí hned několik. Určitě zde stojí za zhlédnutí památky, jako jsou Mikulovský zámek, Kočičí kámen s Kočičí skálou, nebo například přírodní rezervace Svatý kopeček. Pro milovníky již zmiňovaného vína je v okolí spousta sklípků, ve kterých probíhají degustace, či jiné akce, jak v sezóně, tak mimo ní. Rozhodně také ochutnejte i zdejší kuchyni, která nabídne tradiční jídla jako je husa se zelím, slepičí vývar, nebo speciality místních kuchařů. Zaručeně Vám i vašem dětem bude zdejší kuchyně chutnat.

Mikulov

Jestliže jste vyznavači odpočinku, určitě oceníte relaxaci v hotelu v podobě bazénu, či vířivky. Aktivnější návštěvníci určitě ocení tenisové kurty, ping pong stoly, nebo venkovní bazén. Samozřejmostí je zde parkování přímo u hotelu, pro dokonalý komfort a rychlý přechod přímo do hotelu. K pronájmu jsou zde tři druhy pokojů, které nadchnou i nenáročnější hosty.

Pokud se tedy letos rozhodujete, kam se vydat na dovolenou, zkuste vyzkoušet krásy Jihomoravského kraje. Zaručeně se Vám zde zalíbí zdejší krajina a žití místních lidí.